Nieuwe Associatie in Mali opgericht

Er is een nieuwe Associatie opgericht waar onze contactpersoon in Mali, Moussa Fofana ook een bijdrage aan heeft geleverd. Mevrouw Dembélé Aicha Diakité die zelf ook albino is, heeft in juni 2009 de SIAM (Solidarité pour l’insertion des Albinos du Mali) opgericht.

Een paar jaar geleden werd de Albino Associatie van Salif Keita in Mali opgericht. De stichting heeft hier ook nog een korte periode mee samengewerkt maar al snel bleek dat een en ander toch niet helemaal zuiver was. Met SIAM wordt een nieuwe start gemaakt om albino’s in Mali te ondersteunen. Begin januari kreeg de stichting een email van mevrouw Diakité waarin ze haar verhaal deed. Als eerste activiteit is SIAM actief betrokken bij het distribueren van de door de stichting toegezonden zonnebrandcrème. Maar ze zijn ook in gesprek met specialisten om een oplossing te vinden voor de huidproblematiek en de zorg die hier voor nodig is.

Verder probeert de SIAM voet tussen de deur te krijgen bij de overheid om zo te zorgen dat de zonnebrandcrème, die de stichting via aircargo verstuurd, tegen een lager tarief ingeklaard kan worden. SIAM is druk op zoek naar financiële partners. Uiteraard is de stichting ook gevraagd om een steentje bij te dragen. Moussa Fofana zit er bovenop en informeert de stichting over de plannen van de SIAM. Binnenkort wordt er een officiële aanvraag verwacht vanuit SIAM met een plan van aanpak erbij.

De stichting juicht dit initiatief zeker toe want in Mali is het heel hard nodig dat er een Associatie komt voor albino’s die geheel Mali dekt en zich ver verwijderd houdt van corrupte praktijken.