A successful lustrum for Stichting Afrikaanse Albino's!

Naar aanleiding van het tienjarige bestaan van Stichting Afrikaanse Albino’s, is afgelopen zondag een lustrumdag gehouden voor vrijwilligers, vrienden van de stichting en voor alle andere geïnteresseerden in filmtheater ’t Hoogt in Utrecht. Tijdens dit lustrum werd teruggeblikt op de behaalde successen van het afgelopen decennium, maar werd ook alvast geproost op de toekomst!

Het programma

 

De lustrumdag startte om 11u30 en duurde tot ongeveer 15u30. Met een kleine 50 aanwezigen is eerst gekeken naar de film Albino United in één van de filmzalen, een film over de harde werkelijkheid voor albino’s in Afrika, maar ook een film over wilskracht en hoop! Na deze documentaire vertelden drie vrijwilligers kort iets over hun werkzaamheden. Tot slot gingen de aanwezigen, na de lunch, aan de slag met een interactieve quiz!

IMG_6203IMG_6301IMG_6286

 

 

 

 

 

De toekomst

 

De doelen voor de toekomst zijn de al geregistreerde albino’s te blijven ondersteunen en nieuwe groepen te helpen door het sturen van zonnebrandcrème, zonnebrillen, petten/hoeden en beschermende kledij. Door medische hulp te bieden aan deze kwetsbare groep, kan de kans op huidkanker sterk verlaagd worden, waardoor de levenskwaliteit én de levensverwachting van albino’s in Afrika verhoogd wordt: een doel waar Stichting Afrikaanse Albino’s zich al tien jaar voor inzet, en waar het zich nog vele decennia voor in wil zetten!