1% club: raising money for Mali!

Om het project in Mali omtrent het lokaal produceren van zonnebrandcrème te financieren, staat Stichting Afrikaanse Albino’s momenteel met een campagne rond dit project op het online crowdfundingplatform, de 1% club. Op deze website kunnen geïnteresseerden een eenmalige (kleine) donatie doen om een project naar keuze te steunen. Het project van Stichting Afrikaanse Albino’s is te vinden op https://onepercentclub.com/go/projects/lokale-productie-zonnebrandcreme-in-afrika

 

Wat houdt het project in Mali in?

 

In Bamako, Mali wordt in een dermatologisch centrum door albino’s zelf zonnebrandcrème geproduceerd. Lokale productie is belangrijk, omdat albino’s dan niet afhankelijk zijn van zonnebrandcrème uit het buitenland. In Mali wordt samengewerkt met de albino-associatie S.I.A.M. Voor de potten zonnebrandcrème wordt een klein bedrag betaald door degenen die dit kunnen bekostigen. Zo wordt de financiële afhankelijkheid van externe donateurs verkleind. Omdat de fabriek voor het produceren van zonnebrandcrème gelegen is in een dermatologische kliniek, kunnen de albino’s bij de kliniek ook terecht voor een gratis dermatologisch consult en voor informatie over het beschermen van hun gevoelige huid. Op dit moment worden 300 albino’s in Mali voorzien van lokaal geproduceerde zonnebrandcrème.

 

De huidige stand van zaken

 

Eén van de contactpersonen van Stichting Afrikaanse Albino’s uit Mali vertelt: ‘De lokale productie van zonnebrandcrème gaat goed! Ousmane en Joseph, twee albinomannen die de zonnebrandcrème maken, gaan één keer per week naar het lab en ze produceren nog steeds zo’n 10 à 15 potten per keer’ Het streefbedrag van 1500 euro, waarmee de lokale productie gedurende een half jaar ondersteund kan worden, is inmiddels binnen! In deze laatste dagen hopen we nog wat extra geld binnen te halen, wat we kunnen investeren in het transport en in de aankoop van vaseline: het basiselement van de zonnebrandcrème!