The first shipment has arrived in Lesotho!

Het eerste transport naar Lesotho is goed verlopen! Op 27 juli zijn 100 flessen zonnebrandcrème afgeleverd in Phelisanong. Tijdens een bijeenkomst zijn de flessen uitgedeeld aan vrouwen, mannen en kinderen met albinisme uit heel Lesotho! Ook zijn zonnebrillen, lippenbalsem en een paar UV-beschermende t-shirts verdeeld onder de aanwezigen!

Grote opkomst bij de bijeenkomst

 

In eerste instantie werd uitgegaan van 35 albino’s in Lesotho. Bij de bijeenkomst waren echter zo’n 250 albino’s aanwezig. Jammer genoeg kon niet aan iedereen zonnebrandcrème gegeven worden. Toch kunnen we spreken van een goed verlopen eerste transport, waarbij aan 100 mensen zonnebrandcrème kon worden uitgedeeld! 

Ook onze contactpersoon in Lesotho is positief: ‘I thank you so much for the suncream, the mouth lipstick and the t-shirts and sunglasses. This has caused great happiness in our community of people living with albinism, both children and adults’

 

Artikel_Lesotho

 

 

 

 

Toekomstplannen voor Lesotho

 

In Lesotho is na de bijeenkomst ook al een plan gemaakt voor de toekomst. Zo wordt geprobeerd om meer vrijwilligers op te roepen om contacten met de groep albino’s te onderhouden. Daarnaast is het plan om een kamp te organiseren voor kinderen met albinisme, omdat deze vaak getraumatiseerd zijn door vooroordelen over albino’s.

We hopen snel nieuwe middelen te kunnen leveren in Lesotho om de grote groep albino’s te helpen.