Fashion show inspired by albinism in Africa

Vrijdag 10 juli 2015 presenteerde mode ontwerpster Zyanya Keizer haar collectie HAVEN tijdens de Mercedes-Benz Fashion Week in Amsterdam. Voor deze collectie heeft Zyanya zich laten inspireren door het albinisme in Afrika en met name door de onderdrukking van albino’s in Tanzania.

Naamloos“HAVEN schept de suggestie van een ‘veilige plek’ en dit is waar iedereen recht op heeft, zo ook de albino’s in Afrika die nog altijd door hun families worden verlaten en achterna worden gezeten door heksenjagers voor hun lichaamsdelen. Dit moet stoppen en daarom wil ik met deze show en middels mijn samenwerking met Stichting Afrikaanse Albino’s de onderdrukking van het albinisme onder de aandacht brengen”, aldus Zyanya Keizer.

Tijdens haar show zijn onder andere flyers van Stichting Afrikaanse Albino’s uitgedeeld: we zijn als stichting heel trots op deze mooie samenwerking met Zyanya Keizer.