Wij zoeken een HR-professional!

Wij zijn op zoek naar een nieuwe enthousiaste vrijwilliger om ons team te komen versterken! Momenteel hebben wij een vacature open staan voor een medewerker HR. Ben jij een (startende) HR-professional of ken jij iemand die hier geschikt voor zou zijn, dan is dit bericht voor jou bedoeld!

Wat doet stichting Afrikaanse Albino’s?

Stichting Afrikaanse Albino’s (SAA) is een vrijwilligersorganisatie met een duidelijk doel: het verhogen van de levensverwachting en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met albinisme in Afrika. De dagelijkse blootstelling aan de zon zorgt bij Afrikanen met albinisme namelijk voor huidproblemen, vaak met huidkanker en sociale problemen als gevolg. Het doel van de stichting wordt bereikt door flessen zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en andere zonwerende producten aar onze contactpersonen in Afrika te sturen. Voor Afrikanen met albinisme zijn deze middelen namelijk niet altijd beschikbaar. Daarnaast heerst er grote onwetendheid over albinisme en de gevolgen daarvan. Stichting Afrikaanse Albino’s zet zich daarom ook in voor goede voorlichting en het onder de aandacht brengen van dit probleem; zowel in Afrika als in Nederland.

Wat ga je doen als (startende) HR-professional 

De afdeling HR van SAA is volop aan het professionaliseren en vernieuwen. Met jouw kennis en ervaring draag je hieraan bij. Je gaat aan de slag met operationele werkzaamheden. Denk hierbij aan werving & selectie, updaten van het vrijwilligersbestand, introductie van nieuwe vrijwilligers en schrijven van de (HR) nieuwsbrief. Daarnaast denk je mee over het professioneel vormgeven van diverse HR-processen, het schrijven van functieprofielen en gegevensbeheer (AVG). Dit alles doe je samen met de HR-coördinator en twee HR-professionals.

Uiteraard is er ruimte voor jouw eigen inbreng en zal je regelmatig deelnemen aan (externe) workshops en bijeenkomsten van SAA. Hierdoor leer je de stichting en de vrijwilligers direct goed kennen.

Wie zoeken wij?

  • Een enthousiaste vrijwilliger met passie voor het HR-vakgebied;
  • Je hebt oog voor nieuwe initiatieven en procesverbeteringen;
  • Je bent een aanpakker en vindt het inspirerend om in teamverband te werken;
  • Je bent minimaal iedere twee weken zo’n drie uur beschikbaar om voor SAA aan de slag te gaan;
  • Je bent goed bereikbaar via telefoon en/of mail.

Ga jij deze uitdaging aan?

Je komt te werken in een ambitieuze vrijwilligersorganisatie met hart voor de Afrikaanse mensen met albinisme. Onze vrijwilligers werken vanuit huis (werkplek-onafhankelijk) en komen regelmatig bij elkaar om kennis te delen en successen met elkaar te vieren. Naast deze uitdagende en leerzame functie vergroot je jouw netwerk én je zet je in voor een mooi doel.

Kan je niet wachten om de stichting te komen versterken? Wij verwelkomen je graag! Stuur je CV en (korte) motivatie naar: vrijwilligers@afrikaansealbinos.nl

Heb je aanvullende vragen, stuur dan ook gerust een mailtje!

>>> Bekijk alle vacatures