Albinos in Afrika

Albino´s in Afrika verbranden dagelijks onder de felle zon, omdat zij niet de middelen en kennis hebben om hun kwetsbare huid hiertegen te beschermen. De dagelijkse blootstelling aan de zon zorgt bij Afrikaanse albino’s voor veel huidproblemen en huidkanker.

Albino’s zouden hun ogen moeten beschermen tegen UV licht met goede zonnebrillen. Verder zouden ze hun huid moeten beschermen door het dragen van bedekkende kleding en hoedjes. Maar het belangrijkste is het gebruik van een goede zonnebrandcrème. Een hoge beschermingsfactor van tenminste factor 30 is noodzakelijk om de huid te beschermen tegen huidkanker. Voor Afrikaanse albino´s zijn deze middelen echter niet altijd beschikbaar en daarnaast heerst er een grote onwetendheid over albinisme.

Tot slot hebben albino’s in Afrika vaak sociale problemen door hun ‘anderszijn’. Door de onwetendheid over het albinisme zoeken veel mensen een verklaring voor het ‘wit’ zijn van albino’s in de spirituele wereld. Zo wordt gedacht dat albino’s in contact staan met de geestenwereld en speciale krachten bezitten in hun haar, bloed en botten. Ook wordt gedacht dat albino’s geestelijk gehandicapt zijn of dat ze ongeluk brengen. Hierdoor worden ze vaak gediscrimineerd.