Word vrijwilliger

Samen met een grote groep enthousiaste vrijwilligers werkt Stichting Afrikaanse Albino’s aan een betere toekomst voor albino’s in Afrika. Wij zijn altijd op zoek naar extra hulp om onze doelen waar te maken.

Bijna veertig (onbetaalde) vrijwilligers maken het mogelijk dat ruim 4000 albino’s in Afrika jaarlijks duizenden flessen zonnebrandcrème ontvangen. Stichting Afrikaanse Albino’s heeft de ambitie om de stichting verder te professionaliseren. Door meer publiciteit en naamsbekendheid hopen we een groter draagvlak te creëren, zodat we de aantallen van de zonnebrandcrème flessen sterk kunnen verhogen. Daarbij kunnen wij alle hulp gebruiken.

Stichting Afrikaanse Albino’s (SAA) is een vrijwilligersorganisatie met een duidelijk doel: het verhogen van de levensverwachting en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met albinisme in Afrika. De dagelijkse blootstelling aan de zon zorgt bij Afrikanen met albinisme namelijk voor huidproblemen, vaak met huidkanker en sociale problemen als gevolg. Het doel van de stichting wordt bereikt door flessen zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en andere zonwerende producten naar onze contactpersonen in Afrika te sturen. Voor Afrikanen met albinisme zijn deze middelen namelijk niet altijd beschikbaar. Daarnaast heerst er grote onwetendheid over albinisme en de gevolgen daarvan. Stichting Afrikaanse Albino’s zet zich daarom ook in voor goede voorlichting en het onder de aandacht brengen van dit probleem; in Afrika maar ook in Nederland.

Deze vacatures staan momenteel open:

Creative Assistant / Webdesigner

Wat ga je doen? 

Voor ons PR & Communicatie team zijn we op zoek naar een creatieve designer. Het team is volop aan het professionaliseren en vernieuwen. Jij speelt een belangrijke rol in het bouwen en onderhouden van de website, maar bijvoorbeeld ook bij het ontwerpen van promotiemateriaal. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Onze wensen weet je te vertalen naar verzorgde, creatieve en hoogwaardige producten. Je hebt een eigen stijl, maar hierin houd je ook rekening met de wensen en kaders van de stichting. We zijn een informele, gezellige en bovenal een professionele stichting. Dat weet jij in je ontwerpen uit te dragen.

Wie zoeken wij?

 • Een vrijwilliger die nauwkeurig en zorgvuldig te werk gaat;
 • Je hebt ervaring met het ontwerpen van promotiemateriaal en met een spectrum aan programma’s die hiervoor nodig zijn;
 • Je hebt ervaring met het bouwen en onderhouden van websites;
 • Je hebt ervaring en kennis van HTML/CSS, op minimaal HBO-denkniveau;
 • Ervaring met programma’s als Less/Javascript/Git/Illustrator, etc. is een pré;
 • Je werkt zowel goed zelfstandig als ook in teamverband;
 • Je bent gemiddeld 3 uur per week beschikbaar.
 • Je bent enthousiast, gezellig en we kunnen op je rekenen!

Ga jij deze uitdaging aan?

Je komt te werken in een ambitieuze vrijwilligersorganisatie met hart voor de Afrikaanse albino’s. Onze vrijwilligers werken vanuit huis (werkplekonafhankelijk) en komen regelmatig bij elkaar om kennis te delen en successen met elkaar te vieren. Naast deze uitdagende en leerzame functie vergroot je jouw netwerk én je zet je in voor een mooi doel.

Kan je niet wachten om de stichting te komen versterken? Wij verwelkomen je graag! Stuur je CV en (korte) motivatie voor 6 juli 2019 naar: vrijwilligers @ afrikaansealbinos.nl. Heb je vragen? Neem dan gerust even contact op per mail.

———-

Medewerker werving

Wat ga je doen?

Als Medewerker Werving zorg je er samen met de coördinator voor dat er doorlopend
zonnebrandcrème en andere zonwerende producten binnenkomen. Dit ga je doen door
bedrijven te enthousiasmeren om producten te doneren aan de stichting. De focus ligt op het leggen van goede en duurzame relaties met bedrijven, zodat we voor een langere tijd
kunnen samenwerken.

Welke strategieën en ideeën zet jij in om ervoor te zorgen dat mensen met albinisme in
Afrika doorlopend beschikken over zonwerende producten? Wij zijn benieuwd!

Wie zoeken wij?

 • Een enthousiaste vrijwilliger die houdt van netwerken en relaties weet te
  onderhouden
 • Je beschikt over goede schrijfvaardigheden en werkt nauwkeurig
 • Je denkt graag mee over een nieuwe wervingsstrategie die bijdraagt aan een
  continue stroom van binnenkomende crème en andere zonwerende producten
 • Je neemt het initiatief om ‘’out of the box’’ te denken en te doen
 • Je bent woonachtig in Amsterdam (i.v.m. meetings). Mocht je in een andere
  plaats/stad wonen, houd dan rekening met de reisafstand naar Amsterdam.

Onze ervaring is dat je met deze functie ongeveer twee uur per week bezig bent. Ben je
student of werk je parttime? Dan is deze uitdagende rol goed te combineren.

Ga jij deze uitdaging aan?

Je komt te werken in een ambitieuze vrijwilligersorganisatie met hart voor mensen met
albinisme in Afrika. Onze vrijwilligers werken vanuit huis (werkplekonafhankelijk) en komen regelmatig bij elkaar om kennis te delen en successen met elkaar te vieren. Naast deze uitdagende en leerzame functie vergroot je jouw netwerk én zet je je in voor een mooi doel.

Kan je niet wachten om de stichting te komen versterken? Wij verwelkomen je graag! Stuur je CV en (korte) motivatie naar: vrijwilligers@afrikaansealbinos.nl. Heb je vragen? Neem dan gerust even contact op per mail.

———-

Staat jouw droombaan er niet tussen? Neem dan eens contact met ons op via vrijwilligers@afrikaansealbinos.nl