Word vrijwilliger

Samen met een grote groep enthousiaste vrijwilligers werkt Stichting Afrikaanse Albino’s aan een betere toekomst voor albino’s in Afrika. Wij zijn altijd op zoek naar extra hulp om onze doelen waar te maken.

Bijna veertig (onbetaalde) vrijwilligers maken het mogelijk dat ruim 4000 albino’s in Afrika jaarlijks duizenden flessen zonnebrandcrème ontvangen. Stichting Afrikaanse Albino’s heeft de ambitie om de stichting verder te professionaliseren. Door meer publiciteit en naamsbekendheid hopen we een groter draagvlak te creëren, zodat we de aantallen van de zonnebrandcrème flessen sterk kunnen verhogen. Daarbij kunnen wij alle hulp gebruiken.

Deze vacatures staan open:

Secretaris

Wat ga je doen?

Samen met de voorzitter en penningmeester vorm je het bestuur van de SAA. Het bestuur maakt het beleid voor de stichting en is bij alle grote beslissingen betrokken. Op dit moment focust het bestuur zich vooral op professionalisering, continuïteit en groei van de stichting.

Taken van de secretaris

 • Binnenkomende berichten (e-mails, telefoontjes en post) afhandelen of doorsturen naar de juiste personen binnen de stichting.
 • Updaten van de vrijwilligers over nieuwe berichten (vanuit de binnengekomen berichten of n.a.v. besprekingen met het bestuur), middels korte verslagen per email. Daarnaast notuleert de secretaris bij de vergaderingen.
 • Aanspreekpunt van de afdeling HR. Het bestuur is nauw betrokken bij de diverse afdelingen/processen binnen de stichting, die elk hun eigen persoonlijke aanspreekpunt binnen het bestuur hebben. De secretaris is gekoppeld aan de afdeling HR en heeft dan ook regelmatig persoonlijk contact met de coördinator van HR.

Er is alle ruimte voor jouw persoonlijke inbreng om de stichting te laten groeien, vernieuwen én een professionele boost te geven!

Tijdsinvestering & Vergaderingen

Gemiddeld werk je als secretaris 3-8 uur per week voor SAA. Deze uren zijn gemakkelijk zelf in te delen. Wél dient er in ieder geval iedere week tijd vrij gemaakt te worden om noodzakelijke berichten vlot te kunnen beantwoorden.

Ga jij deze uitdaging aan?

Je komt te werken in een ambitieuze vrijwilligersorganisatie met hart voor de mensen met albinisme in Afrika. Naast deze uitdagende en leerzame functie vergroot je jouw netwerk én je zet je in voor een mooi doel.

Bekijk voor de uitgebreide vacature onze nieuws-pagina! Heb je vragen? Stuur dan ook gerust een mailtje!

Medewerker werving

Wat ga je doen?

Als Medewerker Werving zorg je er samen met de coördinator voor dat er doorlopend
zonnebrandcrème en andere zonwerende producten binnenkomen. Dit ga je doen door
bedrijven te enthousiasmeren om producten te doneren aan de stichting. De focus ligt op het leggen van goede en duurzame relaties met bedrijven, zodat we voor een langere tijd
kunnen samenwerken.

Welke strategieën en ideeën zet jij in om ervoor te zorgen dat mensen met albinisme in
Afrika doorlopend beschikken over zonwerende producten? Wij zijn benieuwd!

Wie zoeken wij?

 • Een enthousiaste vrijwilliger die houdt van netwerken en relaties weet te
  onderhouden
 • Je beschikt over goede schrijfvaardigheden en werkt nauwkeurig
 • Je denkt graag mee over een nieuwe wervingsstrategie die bijdraagt aan een
  continue stroom van binnenkomende crème en andere zonwerende producten
 • Je neemt het initiatief om ‘’out of the box’’ te denken en te doen
 • Je bent woonachtig in Amsterdam (i.v.m. meetings). Mocht je in een andere
  plaats/stad wonen, houd dan rekening met de reisafstand naar Amsterdam.

Onze ervaring is dat je met deze functie ongeveer twee uur per week bezig bent. Ben je
student of werk je parttime? Dan is deze uitdagende rol goed te combineren.

Ga jij deze uitdaging aan?

Je komt te werken in een ambitieuze vrijwilligersorganisatie met hart voor mensen met
albinisme in Afrika. Onze vrijwilligers werken vanuit huis (werkplekonafhankelijk) en komen regelmatig bij elkaar om kennis te delen en successen met elkaar te vieren. Naast deze uitdagende en leerzame functie vergroot je jouw netwerk én zet je je in voor een mooi doel.

Kan je niet wachten om de stichting te komen versterken? Wij verwelkomen je graag! Stuur je CV en (korte) motivatie naar: vrijwilligers@afrikaansealbinos.nl. Heb je vragen? Neem dan gerust even contact op per mail.

HR-professional

Wat ga je doen als (startende) HR-professional?

De afdeling HR van SAA is volop aan het professionaliseren en vernieuwen. Met jouw kennis en ervaring draag je hieraan bij. Je gaat aan de slag met operationele werkzaamheden. Denk hierbij aan werving & selectie, updaten van het vrijwilligersbestand, introductie van nieuwe vrijwilligers en schrijven van de HR-nieuwsbrief. Daarnaast denk je mee aan het professioneel vormgeven van diverse HR-processen, het schrijven van functieprofielen en gegevensbeheer (AVG). Dit alles doe je samen met de HR-coördinator en twee HR-professionals.

Uiteraard is er ruimte voor jouw inbreng en zul je regelmatig deelnemen aan (externe) workshops en bijeenkomsten van SAA. Hierdoor leer je de stichting en de vrijwilligers direct goed kennen.

Wie zoeken wij?

 • Een enthousiaste vrijwilliger met passie voor het HR-vakgebied
 • Je hebt oog voor nieuwe initiatieven en procesverbeteringen
 • Je bent een aanpakker en vindt het inspirerend om in teamverband te werken
 • Je bent minimaal iedere twee weken zo’n drie uur beschikbaar om voor SAA aan de slag te gaan
 • je bent goed bereikbaar via telefoon en/of mail

Ga jij deze uitdaging aan?

Je komt te werken in een ambitieuze vrijwilligersorganisatie met hart voor albinisme in Afrika. Onze vrijwilligers werken vanuit huis (werkplek onafhankelijk) en komen regelmatig bij elkaar om kennis te delen en successen met elkaar te vieren. Naast deze uitdagende en leerzame functie vergroot je jouw netwerk én je zet je in voor een mooi doel.

Bekijk voor de uitgebreide vacature onze nieuws-pagina!

Kan je niet wachten om de stichting te komen versterken? Wij verwelkomen je graag! Stuur je CV en (korte) motivatie naar: vrijwilligers@afrikaansealbinos.nl. Heb je vragen? Stuur dan ook gerust een mailtje.

Staat jouw droombaan er niet tussen? Neem dan eens contact met ons op via vrijwilligers@afrikaansealbinos.nl